Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. U kunt geen rechten ontlenen aan de antwoorden op deze vragen aangezien de algemene voorwaarden van de door u afgesloten verzekering altijd bepalend zijn. Raadpleeg derhalve ook altijd uw algemene voorwaarden.

Onderstaand de veel gestelde vragen

Wat zijn de regels met betrekking tot de ligplaats?
Uw boot mag een ligplaats hebben in een bewaakte jachthaven. Hieronder wordt verstaan dat er een havenmeester aanwezig is. Anders moet uw boot een ligplaats hebben op minimaal 15 meter van de openbare weg, of op een afgesloten terrein staan of in een afgesloten ruimte. Ook een ligplaats in het water voor uw woonhuis is toegestaan als de boot direct voor het huis ligt.
Verzekeren jullie ook grachtenbootjes in Amsterdam?
Als de boot in de grachten van Amsterdam ligt, verzekeren verzekeraars de boot alleen voor een WA-dekking. Dit geldt ook voor de steden Utrecht, Den Haag, Leiden, Haarlem en Rotterdam. Een uitgebreide dekking is mogelijk als de boot in een bewaakte jachthaven ligt, op een afgesloten terrein staat of in een afgesloten ruimte staat. 
Hebben jullie ook een dekking voor zeevaart?
Zeevaart kan worden verzekerd. De verzekeraars waar wij mee samenwerken hanteren verschillende definities voor zeevaart. Geef op het offerteformulier aan naar welke gebieden u met uw boot wil gaan varen en dan zoeken wij de beste dekking voor u tegen de gunstigste premie.
Kan ik ook op de Wadden zeilen met een beperkt vaargebied?
Ja, maar ook hier geldt dat de vaargebieden per verzekeraar anders worden gedefinieerd. Sommige verzekeraars verzekeren standaard Europa inclusief de kustwateren, maar er zijn ook verzekeraars die standaard een Nederlandse binnenwateren dekking aan bieden. Hierop is zeilen op de Wadden dan niet verzekerd.
Voor welke landen heb ik een verzekeringsbewijs voor mijn boot nodig?
Voor Italië, Kroatië en Spanje is een verzekeringsbewijs vereist. We verstrekken het op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina.
Kan ik bij u een zelfbouwschip verzekeren?
Het is mogelijk om bij ons een zelfbouwschip te verzekeren, mits er een recent inspectierapport aanwezig is, of als u aankoopnota's heeft van de gebruikte materialen.
Kan ik voor een korte periode, zeg een paar maanden, een Bootverzekering afsluiten?
De Bootverzekering kunt u voor minimaal 1 jaar afsluiten.
Ik heb een boot gekocht waarvan ik het bouwjaar niet kan achterhalen. Welk jaar moet ik opgeven?
U moet dan opgeven dat uw boot ouder is dan 1998. U kunt zelf een schatting doen. Dit heeft geen consequentie voor de premie. Let op: boten die vanaf juni 1998 zijn gebouwd, moeten volgens de CE-richtlijnen zijn voorzien van een HIN-CIN-nummer. Controleer dus of dit nummer aanwezig is. U kunt eraan aflezen welk bouwjaar de boot heeft.
Wat is de maximale no-claimkorting voor mijn Bootverzekering?
De maximale no-claimkorting voor de Bootverzekering is 40%.
Is de boot ook verzekerd als mijn zoon/dochter van 12 met de boot vaart?
Vanaf 12 jaar mag met een open boot van maximaal 7 meter lengte gevaren worden die vol gas niet harder dan 13 km per uur kan. Dat is bijvoorbeeld een rubberboot met maximaal 3 pk. Voor een open motorboot die harder kan dan 13 km/uur, maar niet harder dan 20 km/uur is de minimum leeftijd 16 jaar. Wanneer de boot harder gaat dan 20 km per uur is de minimumleeftijd 18 jaar en dient de bestuurder in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Wanneer uw zoon/dochter volgens de hierboven beschreven richtlijnen de boot niet mag besturen, is er geen dekking. Uw boot is dan niet verzekerd.